تاریخچه برج خنک کننده

5
(222)

تاریخچه برج خنک کننده، از قرن 19 میلادی آغاز می‌شود؛ زمانی که برج خنک کن اولین بار برای استفاده در موتور بخار و خنک کردن کندانسور مورد استفاده قرار گرفت. این کندانسورها برای به مایع در آوردن بخار حاصل از موتور بخار مورد استفاده قرار گرفتند تا فشار پشت موتور را کاهش دهند و در نتیجه مصرف سوخت کاهش یابد و در نهایت آب تقطیر شده مجدداً مورد استفاده قرار گیرد. با پیشرفت و توسعه صنعت استفاده از برج خنک کننده افزایش یافت و کاربرد آن مورد توجه قرار گرفت. در ادامه این مقاله از سایت شرکت کارا فناور اطلس پارسی، می‌خواهیم به بررسی و شرح تاریخچه برج خنک کننده بپردازیم.

تاریخچه کولینگ تاور
تاریخچه کولینگ تاور

مروری بر تاریخچه کاربرد برج خنک کننده

امروزه برج‌های خنک کننده با خنک کردن تجهیزات و ماشین آلات مختلف، نقش بسیار مهمی در صنایع ایفا می‌کنند. با شروع توسعه کشورها در سال‌های 1800 میلادی استفاده از برج خنک کن نیز آغاز گردید. انقلاب صنعتی تمام بخش‌های صنعتی را متحول کرد و با به راه افتادن این موج صنعتی و ساخت ماشین آلات مختلف و نیاز به خنک کردن آنها، استفاده از انواع برج‌های خنک کننده مورد توجه قرار گرفت.

“تاریخچه برج خنک کننده همزمان با انقلاب صنعتی و استفاده از ماشین آلات و نیاز به خنک کاری آنها آغاز گردید.”

تاریخچه برج خنک کن به اولین نمونه‌های ساخته شده از برج خنک کننده برمی‌گردد که سازه‌های بلند مرتبه‌ای بودند که آب درون آن پاشیده می‌شد تا به وسیله تماس با هوا، تبخیر و خنک شود. واژه کولینگ تاور نیز همین جا ابداع شد که به معنی سازه مرتفع است که عمل خنک کاری را انجام می‌دهد. در اولین نمونه‌های ساخته شده خبری استفاده از فن برج خنک کننده نبود و جریان هوا به صورت طبیعی بود.

تاریخچه برج خنک کن
تاریخچه برج خنک کن

برج خنک کننده بتنی که در ذهن عموم به عنوان اولین برج‌های خنک کننده ثبت شده است، در واقع جزء اولین برج‌های خنک کننده‌ای است که به طور گسترده در سال‌های ابتدای قرن بیستم در نیروگاه‌ها به کار گرفته شد تا نسبت به خنک کردن بخش‌های مختلف آن اقدام کنند. پس از جنگ جهانی دوم و پیشرفت دانش اتمی، برج‌های خنک کننده در نیروگاه‌های اتمی نیز به کار گرفته شدند.

بررسی تاریخچه برج خنک کننده فایبرگلاس

با توسعه صنایع، برج‌های خنک کننده در تمام بخش‌ها مورد استفاده قرار گرفت و برج‌های خنک کننده با جریان هوای مکانیکی با سازه‌های چوبی و فلزی ساخته شد. به تدریج برج خنک کننده در سرمایش و تهویه مطبوع ساختمان‌ها مورد استفاده قرار گرفت و با پیشرفت تکنولوژی از فایبرگلاس در ساخت برج‌های خنک کننده استفاده شد که در مقابل رطوبت و خوردگی بسیار مقاوم است.

“جهت بررسی بیشتر درباره برج‌های خنک کننده می‌توانید به مطالب “اصطلاحات برج خنک کننده” و “چیلر و برج خنک کننده” مراجعه کنید.”

سخن آخر

تمامی تجهیزات خنک کننده و تهویه صنعتی و غیرصنعتی مورد استفاده انسان با مرور زمان دچار تحولات زیادی شده که برج‌های خنک کننده نیز شامل تغییرات در طول زمان هستند. برج خنک کننده از یک سو به لحاظ کیفیت مواد مورد استفاده در ساخت برج خنک کن و از سوی دیگر در نوع طراحی برج خنک کننده، تغییرات کلی را می‌توان مشاهده کرد.

شرکت کارا فناور اطلس پارسی نیز در راستای بهبود هر چه بیشتر کیفیت تولیدات خود و بخصوص ساخت انواع برج خنک کننده، درصدد بوده تا همواره با در دست داشتن دانش فنی روز دنیا و همچنین با بهره‌‌گیری از مهندسین متخصص و کادر مجرب خود محصولاتی با ضمانت و گارانتی طولانی مدت به مشتریان خود ارائه کند.

شرکت کارا فناور اطلس پارسی (بادران تهویه صنعت)

تلفن تماس: ۰۲۱۲۶۷۰۹۹۱۸ / ۰۲۱۲۶۷۰۹۳۶۸ / ۰۲۱۲۲۶۴۵۸۹۰ / ۰۲۱۲۶۶۰۲۷۷۶
تماس فوری / واتس اپ:۰۹۲۱۳۶۰۲۶۹۰

وب سایت رسمی:Badrantahvieh.net
ایمیل:badran.tahvieh@gmail.com
گروه تلگرام:Cooling tower

چقدر این مطلب برای شما مفید بوده است؟