محاسبه مصرف آب برج خنک کننده

5
(214)

محاسبه مصرف آب برج خنک کننده، بر اساس شش پارامتر تعیین می‌گردد که به ترتیب دمای ورود آب گرم به برج خنک کننده، دمای خروج آب سرد از برج خنک کننده، دمای مرطوب هوا، دبی آب در گردش در برج خنک کننده، سیکل تغلیظ طراحی شده و مقدار نرخ پرتاب آب از کولینگ تاور است.

کولینگ تاور، دستگاهی است که به کمک مکانیزم تبخیر آب موجب خنک شدن آب می‌شود که این عملکرد مصرف آب قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت. در ادامه مقاله از کارا فناور اطلس پارسی، به بررسی هر کدام از پارامترها پرداخته و تاثیر آن را بروی مصرف آب بررسی خواهیم کرد.

روش محاسبه مصرف آب برج خنک کننده

محاسبه گر مصرف آب برج خنک کننده کارا فناور اطلس پارسی بر اساس شش پارامتر زیر، مقدار مصرف آب در برج خنک کننده را محاسبه می‌کند. لازم است که به این نکته نیز توجه کنید که طراحی کلیه سیستم‌ها در علم تهویه مطبوع و سرمایشی، بر مبنای گرمترین شرایط آب و هوایی است.

محاسبه-مصرف-آب-برج-خنک-کننده
محاسبه-مصرف-آب-برج-خنک-کننده

در ادامه این بخش به بررسی هر کدام از پارامترهای تاثیرگذار در محاسبه مقدار مصرف آب کولینگ تاور خواهیم پرداخت.

  • دمای ورود آب

دمای ورود آب به برج خنک کننده را بر اساس سانتیگراد (در صورتیکه نیاز است از محاسبه گر تبدیل واحد دما استفاده نمایید) وارد نمایید. البته باید به این موضوع توجه نمایید که دمای ورود آب به کولینگ تاور در شرایط تابستان اعلام شود. هر چقدر دمای آب ورود به برج خنک کننده بیشتر باشد در نتیجه مصرف آب بیشتر خواهد بود.

  • دمای خروج آب

دمای خروج آب از برج خنک کننده را بر اساس سانتیگراد (در صورتیکه نیاز است از محاسبه گر تبدیل واحد دما استفاده نمایید) وارد نمایید. توجه نمایید که دمای خروج آب از کولینگ تاور در شرایط تابستان اعلام شود. به دلیل اینکه دستگاه برج خنک کن یک دستگاه تبخیری است.

بنابراین دمای آب خارج شده از برج خنک کننده، تابع دمای مرطوب محیط است و در کمترین حالت می‌تواند به سه درجه بالاتر از دمای مرطوب برسد. هر چه دمای خروج طراحی پایین‌تر باشد و به دمای مرطوب نزدیک شود، مصرف آب بیشتر خواهد شد. به طور مثال در شهر تهران که حداکثر دمای مرطوب تابستان برابر 24 درجه سانتیگراد است، دمای خروج آب در برج خنک کننده می تواند 27 درجه سانتیگراد باشد.

  • انتخاب محل نصب

عملکرد برج خنک کننده، تابع شرایط اقلیمی محل نصب دستگاه است. به این معنی که دستگاه خنک کننده در مناطق با رطوبت بالا، کارایی کمتری خواهد داشت؛ زیرا عمل تبخیر به سختی صورت می‌گیرد.

ولی در مناطق خشک، برج خنک کن، عملکرد مناسبی را دارد؛ زیرا تبخیر به آسانی انجام می‌شود (دمای مرطوب شهرهای ایران).

برای انجام محاسبات مصرف آب برج خنک کن، ابتدا باید استان و شهر محل نصب برج خنک کننده خود را انتخاب نمایید تا محاسبات بر اساس دمای مرطوب آن منطقه انجام شود. در صورتی که نیاز به حصول نتیجه در شرایط خاص دارید، می‌توانید با بخش فنی شرکت بادران تهویه صنعت تماس حاصل فرمایید تا از مشاوره رایگان در زمینه محاسبه مصرف آب کولینگ تاور توسط متخصصین این بخش بهره مند شوید.

  • دبی در گردش

در این بخش از جدول محاسبه میزان مصرف آب سیستم خنک کننده، باید مشخص فرمایید که چه مقدار آب در واحد زمان از برج خنک کننده عبور می‌کند. هر چه دبی در گردش بیشتر باشد، سایز دستگاه خنک کننده نیز بزرگتر خواهد بود و در نتیجه مصرف آب نیز بیشتر خواهد شد. در نظر داشته باشید که واحد مقدار آب عبوری از برج خنک کن را به متر مکعب در ساعت (m³/h) وارد نمایید.

در صورت نیاز می‌توانید از محاسبه گر تبدیل واحد دبی آب استفاده نمایید.

مصرف-آب-برج-خنک-کننده
مصرف-آب-برج-خنک-کننده

  • سیکل تغلیظ برج خنک کننده

سیکل تغلیظ برج خنک کننده عبارت است از نسبت سختی آب درون برج خنک کننده به سختی آب جبرانی وارد شده به برج خنک کننده. این عدد در محاسبه مقدار زیر آب برج خنک کننده (بلودان) اهمیت پیدا می‌کند.

در برج خنک کن، به دلیل تبخیر مداوم آب، مقدار املاح و سختی‌ها به صورت مداوم در حال افزایش است. بنابراین جهت جلوگیری از گرفتگی و مسدود شدن پکینگ‌ها و سیستم توزیع آب، نباید سختی آب به شرایط بحرانی برسد.

به همین دلیل است که مقداری از آب داخل برج خنک کن تخلیه شده و با آب تازه، جایگزین می‌شود که به این عمل، بلودان برج خنک کننده یا زیرآب می‌گویند.

فرمول-سیکل-تغلیظ

اگر اطلاعاتی در مورد این عدد ندارد، باید در بخش مربوطه جدول محاسبات، عدد 3 را وارد نمایید که در این صورت سیکل تغلیظ نرمال برابر 3 خواهد بود. هر چه مقدار سیکل تغلیظ بالاتر باشد، نیاز کمتری به تخلیه آب است. در مقابل، هر چه سیکل تغلیظ کمتری در سیستم بخواهیم، باید آب بیشتری را تخلیه کنیم. البته در این مورد، مواد شیمیایی که برای برج خنک کننده طراحی شده‌اند و به کمک ما می‌آیند تا دیرتر رسوبات در برج خنک کن تشکیل شده و در نتیجه آب کمتری تخلیه شود.

“جهت مشاوره و دریافت خدمات تخصصی رایگان در زمینه انتخاب و تهیه انواع مواد شیمیایی مورد استفاده در برج خنک کننده، با شرکت کارا فناور اطلس پارسی، تامین کننده این نوع مواد شیمیایی خاص تماس حاصل فرمایید.”

“تلفن تماس: ۰۲۱۲۶۷۰۹۹۱۸ / ۰۲۱۲۶۷۰۹۳۶۸ / ۰۲۱۲۲۶۴۵۸۹۰ / ۰۲۱۲۶۶۰۲۷۷۶ – تماس فوری / واتس اپ ۰۹۲۱۳۶۰۲۶۹۰”

  • نرخ پرتاب قطرات آب

نرخ پرتاب قطرات آب، فاکتوری است جهت نشان دادن میزان هدر رفت آب از طریق پرتاب آب در برج خنک کننده و تابع دو عامل مهم شدت جریان باد در محل پروژه و مکانیزم برج خنک کننده است. هر چه میزان نرخ پرتاب قطرات آب در برج خنک کننده بالاتر باشد، مقدار پرتاب آب بیشتر بوده و در نتیجه آب بیشتری در کولینگ تاور مصرف می‌شود. در این بخش از جدول محاسبات میزان آب مصرفی کولینگ تاور نیز اگر اطلاعاتی در مورد مقدار نرخ پرتاب آب کولینگ تاور ندارید، پیشنهاد می‌شود که عدد 0.005 را وارد نمایید.

نتیجه گیری

با وارد کردن تمامی پارامترهای ذکر شده در بالا، قادر خواهید بود تا مقدار مصرف آب در برج خنک کننده را به دست آورید. مجموع مصرف آب در برج خنک کننده به شرح زیر است:

مصرف کل برج خنک کننده = تبخیر آب + پرتاب آب + بلودان

با توجه به اینکه زیر آب برج خنک کننده در اختیار کاربر است، می‌توان گفت که مصرف کل را نیز بدون احتساب زیر آب، بدست می‌آورید. بخش عمده مصرف آب در کولینگ تاور مربوط به مقدار تبخیر آب و بعد از آن مربوط به زیر آب برج خنک کن بوده و کمترین مصرف نیز مربوط به پرتاب آب در کولینگ تاور است. جهت کاهش مصرف آب برج خنک کننده، می‌توان بروی هر سه پارامتر ذکر شده در پاراگراف بالا کار کرد. به طور مثال جهت کاهش تبخیر آب می‌توان از سیستم اینورتر کاهش دور پروانه استفاده کرد.

برای کاهش پرتاب آب،از انواع قطره گیرها می‌توان استفاده کرد و در نهایت برای کاهش زیر آب (بلودان برج خنک کن)، از انواع مواد شیمیایی استفاده می‌گردد که درباره همه این موضوعات، در مقاله کاهش مصرف آب برج خنک کننده به طور کامل توضیح داده شده است.

میزان محاسبه مصرف آب برج خنک کننده در یک شبانه روز به دلیل اینکه هوا در صبح، خنک است و رفته رفته تا ظهر گرم شده و در آخر در ساعت سه بعد از ظهر به اوج گرمای خود می‌رسد و از بعد از ظهر تا شب هنگام، خنک خواهد بود.

بدست آوردن معیار مشخص برای تخمین ومحاسبه مصرف آب برج خنک کننده به صورت روزانه و یا تخمین به صورت ماهانه و همچنین برای مدت زمان یکسال، بسیار سخت است. زیرا فصل‌های ابتدای سال خنک و فصل های تابستان گرم است و یا در صورتی که برج خنک کننده در زمستان هم فعال باشد، هوا بسیار سرد خواهد بود. بنابراین اعداد سه آیتم آخر بر اساس مشاهدات تجربی و به صورت تخمینی محاسبه شده‌اند.

در راستای این مطلب می‌توانید به مطلبمحاسبه آب جبرانی برج خنک کن مراجعه فرمایید. در انتهای صفحه در بخش نظرات لطفا تجربیات ارزشمند و پیشنهادات خود را پیرامون مصرف آب برج خنک کننده بیان فرمایید.

(what is cooling tower)

چقدر این مطلب برای شما مفید بوده است؟

دیدگاهتان را بنویسید