گیربکس برج خنک کننده

5
(18)

گیربکس برج خنک کننده برای کاهش دور الکتروموتور برج خنک کننده و انتقال آن به فن برج خنک کننده مورد استفاده قرار می‌ گیرد. هدف از استفاده از گیربکس، انتقال نیرو بین فن و موتور و همچنین دستیابی به سرعت بهینه جهت دَوران پروانه برج خنک کننده است. برج‌ های خنک کننده معمولاً پروانه‌ هایی با قطر بالا و الکتروموتورهایی با توان بالا دارند که موجب ایجاد مشکلات و چالش‌ هایی مانند صدای زیاد، لرزش و هزینه‌ های نگهداری بالا خواهد شد. در ادامه این مطالب از سری مقالات سایت بادران تهویه صنعت به بررسی گیربکس برج خنک کن خواهیم پرداخت.

گیربکس برج خنک کننده
گیربکس برج خنک کننده

بررسی گیربکس برج خنک کننده

ساختار گیربکس برج خنک کن
ساختار گیربکس برج خنک کن

شرکت‌ ها و کارخانجاتی که ظرفیت تولید بالا دارند به برج‌ های خنک کننده‌ ای با ظرفیت حرارتی بالا دارند. این برج‌ های خنک کن معمولاً در ابعاد بزرگ ساخته می‌ شوند و مجهز به پروانه و الکتروموتورهای بزرگی هستند. بدون تکنولوژی گیربکس امکان کنترل گشتاور الکتروموتور و انتقال آن به فن در سرعت مطلوب وجود ندارد. در حقیقت کاهش دور در گیربکس منجر به تقویت گشتاور می‌ شود که در نهایت باعث انتخاب الکتروموتور با قدرت منطقی خواهد بود و البته هزینه‌ های سیستم را نیز بهینه خواهد کرد.

از طرف دیگر، هر چه قطر پروانه بزرگتر شود نیاز است تا سرعت دَوران آن کاهش یابد تا میزان صدا و لرزش در محدوده استاندارد باقی بماند. بنابراین گیربکس برج خنک کن سرعت دَوران پروانه را به سرعت مطلوب کاهش می‌ دهد. انتخاب نادرست گیربکس در برج موجب صدا، لرزش و خسارت به سازه و اسکلت برج خنک کننده خواهد شد.

در برج‌ های خنک کننده بسیار بزرگ، فن باید در محدوده 100 تا 200 دور بر دقیقه کار کند. این در حالی است که سرعت دوران شفت الکتروموتور معمولاً 1800 دور بر دقیقه است. بنابراین گیربکس باید 18 برابر دور الکتروموتور را کاهش دهد تا به دور مطلوب فن برسیم. ترکیب استفاده از گیربکس، طراحی بِلید و گام مناسب در پروانه موجب عملکرد مناسب و کاهش مصرف انرژی خواهد شد و راندمان برج خنک کننده را افزایش می‌ دهد.

گیربکس برج‌های خنک کن
گیربکس برج‌های خنک کن

عمر گیربکس کولینگ تاور بستگی به کیفیت ساخت چرخدنده‌ ها و یاتاقان‌ های آن دارد؛ همچنین کیفیت نگهداری و تعمیرات گیربکس اهمیت بالایی دارد. دستورالعمل‌ های روغنکاری گیربکس و نگهداری از آن باید به دقت مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

شرکت بادران تهویه صنعت آماده است تا با استفاده از کارشناسان مجرب خود در زمینه خرید و یا تعمیر گیربکس برج خنک کن بهترین مشاوره را به شما ارائه دهد.

مشکلات معمول در گیربکس برج خنک کننده

مشکلات گیربکس برج خنک کننده
مشکلات گیربکس برج خنک کننده

گیربکس برج خنک کن در هنگام کار دچار مشکلات و مسائلی می‌ شود که در ادامه به بررسی چند مورد از آنها می‌ پردازیم.

  • دمای بالای کارکرد گیربکس
    این مورد به دلیل سیکل‌ های کاری کوتاه و بی‌برنامه و یا خراب شدن زود هنگام گیربکس می‌ باشد.
  • صدا و لرزش بیش از اندازه و غیر عادی گیربکس
    موجب آلودگی صوتی، به خطر انداختن ایمنی پرسنل کاری، خستگی در تجهیزات و خراب شدن زود هنگام می‌ شود.
  • دما و رطوبت بالا در برج خنک کننده
    عمر و عملکرد گیربکس را به شدت تحت تأثیر قرار می‌ دهد.
  • خراب شدن زود هنگام یاتاقان‌ ها یا بلبرینگ‌ ها
    باعث سایش بیش از اندازه شفت گیربکس می‌ گردد.

راهکارهای جدید مورد استفاده در ساخت گیربکس برج خنک کننده

ساختار کلی گیربکس برج خنک کننده
ساختار کلی گیربکس برج خنک کننده
  • برای کنترل دمای بالا، از فین‌ هایی در ساخت آن استفاده می‌شود که موجب ایجاد سطح تماس و خنک شدن گیربکس با استفاده از هوای به جریان آمده توسط فن برج خنک کننده می‌ شود.
  • برای جذب صدا و ارتعاش در گیربکس از آلیاژهای مخصوص فلزی در ساخت گیریکس استفاده می‌ شود.
  • در دما و رطوبت بالای برج خنک کننده و برای جلوگیری از خراب شدن زود هنگام بلبرینگ‌ ها از درزگیرهای استیل استفاده می‌ شود که در مقابل درزگیر‌های پلاستیکی عمر و دوام بالاتری دارند.
  • استفاده از بلبرینگ‌ های بروز و بسیار مقاوم با سیکل کاری صد هزار ساعت که از آسیب رسیدن به شفت برج خنک کننده و فرسایش آن جلوگیری می‌ کند.

سخن پایانی

در نهایت باید توجه داشته باشید که برنامه مدون برای نگهداری و تعمیرات گیربکس مورد نیاز است و مهندسین شرکت باید با تمام جنبه های کاری گیربکس آشنا باشند. جهت مطالعه بیشتر به مقاله (Solution to cooling tower gearbox) مراجعه فرمایید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بوده است؟