ظرفیت برج خنک‌ کننده

4.9
(205)

ظرفیت برج خنک‌ کننده را به وسیله تن تبرید بیان می‌کنند. یک تن تبرید برابر میزان گرمای لازم برای تبدیل یک تن (907 کیلوگرم) یخ صفر درجه به آب صفر درجه در مدت زمان 24 ساعت است. همچنین یک تن تبرید برابر 12000 Btu/hr یا 3.5 کیلووات می‌باشد. در نتیجه وقتی بیان می‌شود که یک کولینگ تاور به طور مثال برابر 100 تن است، یعنی مقدار قدرت خنک کردن آن برابر 350 کیلو وات است.

کلمه تن تبرید در زمان‌های گذشته توسط شرکت‌های سازنده یخ در آمریکای شمالی به صنعت تهویه مطبوع و سرمایش وارد شده است و تا به امروز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب از کارا فناور اطلس پارسی، در مورد ظرفیت برج خنک‌ کننده و نحوه محاسبه آن، توضیحاتی ارائه خواهد شد.

محاسبه ظرفیت برج خنک‌ کننده

ظرفیت کولینگ تاور وابسته به ابعاد، میزان دبی آب و جریان هوا، میزان پکینگ، ارتفاع ریزش و محل نصب برج خنک کننده متفاوت است. در اصل ظرفیت به وسیله چهار پارامتر اصلی یعنی دمای ورود، دمای خروج، حداکثر دمای مرطوب محیط و دبی آب در گردش تعیین می‌شود.

همانطور که در مطلب طراحی برج خنک‌ کننده اشاره کردیم با داشتن این چهار پارامتر با وارد کردن در نرم‌ افزار‌های مخصوص و یا حرکت بر روی چارت‌های طراحی شده می‌توان میزان ظرفیت را مشخص نمود.

بررسی یک مورد تعیین و محاسبه ظرفیت کولینگ تاور

برای نمونه داده‌های یک مورد روش انتخاب برج خنک‌ کننده را با هم چک می‌کنیم.

  • دمای ورود 37 درجه سانتیگراد
  • دمای خروج 32 درجه سانتیگراد
  • دبی آب برابر 150 متر مکعب در ساعت برای نصب در شهر تهران (حداکثر دمای مرطوب 24 درجه سانتیگراد)

وقتی این داده‌ها را وارد نرم‌ افزار می‌کنیم، تناژ مورد نیاز برابر 144 تن نمایش داده می‌شود.

ظرفیت برج خنک کننده
ظرفیت برج خنک کننده

اکنون اگر بخواهیم دمای خروج را 30 و یا 28 درجه سانتیگراد در نظر بگیریم، به ترتیب میزان تناژ مورد نیاز برابر 211 و 314 تن خواهد بود. بنابراین ملاحظه می‌کنید که هر چه اختلاف دمای ورود و خروج از برج خنک‌ کننده (Cooling tower) بالاتر باشد، میزان تناژ افزایش می‌ یاید.

حالا اگر با همان دمای 37 به 32 درجه سانتیگراد و دبی 150 متر مکعب در ساعت، دمای مرطوب بالا برود و در برج خنک کننده در شهری نصب شود که دمای مرطوب 26 و 28 درجه سانتیگراد باشد، به ترتیب میزان ظرفیت برج خنک کن برابر 169 و 216 خواهد شد.

سخن پایانی

با افزایش دبی هم میزان تناژ برج خنک‌‌ کننده افزایش می‌یاید. به طور مثال اگر با همان دماهای ذکر شده دبی برابر 180 و 250 متر مکعب در ساعت شود، تناژ کولینگ تاور به ترتیب برابر 172 و 239 می‎‌شود. می‌بینیم که این میزان به شرایط دمایی بسیار حساس است و مقدار آن به شدت تغییر می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد “تعیین ظرفیت برج خنک‌ کننده”، می‌توانید مطلب محاسبات برج خنک کننده” را نیز مطالعه بفرمایید.

شرکت کارا فناور اطلس پارسی (بادران تهویه صنعت)

تلفن تماس: ۰۲۱۲۶۷۰۹۹۱۸ / ۰۲۱۲۶۷۰۹۳۶۸ / ۰۲۱۲۲۶۴۵۸۹۰ / ۰۲۱۲۶۶۰۲۷۷۶
تماس فوری / واتس اپ۰۹۲۱۳۶۰۲۶۹۰

وب سایت رسمی:Badrantahvieh.net
ایمیل:badran.tahvieh@gmail.com
گروه تلگرام:Cooling tower

چقدر این مطلب برای شما مفید بوده است؟